«Παράδεισος»-«κόλαση» αλέ ρετούρ για την «Ανοιχτή Πόλη»

Λειτουργούν τελικά τα εμπορικά καταστήματα της Σπάρτης τη νύχτα του Σπάρταθλον

Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2022 20:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Παράδεισος»-«κόλαση» αλέ ρετούρ για την «Ανοιχτή Πόλη»

Σε «ναυάγιο» παραλίγο να οδηγηθεί η ομαλή διεξαγωγή της δράσης «Σπάρτη-Ανοιχτή Πόλη» -που προβλέπει διευρυμένο ωράριο εμπορικών καταστημάτων α λα «Λευκή Νύχτα»-  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του επετειακού 40ου Σπάρταθλον.

Κι αυτό καθώς, το μεσημέρι της Τετάρτης (28/9), ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστή την απόφαση του ΔΣ του συλλόγου να μην  παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου την Παρασκευή 30/9. Αιτία, που επικαλέστηκε ο σύλλογος, ήταν ότι δεν κατέστη δυνατή η έκδοση ειδικής άδειας από το αρμόδιο περιφερειακό συμβούλιο για επέκταση του χρόνου λειτουργίας των καταστημάτων περάν τις 9:00 μμ, όπως προβλέπει ο Νόμος, με συνέπεια να υπάρχει απειλή των σχετικών κυρώσεων για τους καταστηματάρχες.

Αναλυτικά, ο Εμπορικός Σύλλογος ανέφερε: «Σε προφορικό αίτημα του Δήμου στις 8/9/2022 για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που σχετίζονται με το “Σπάρταθλον” και συγκεκριμένα την διεύρυνση ωραρίου των καταστημάτων την Παρασκευή 30/9/2022, συνήλθε σε διοικητικό συμβούλιο στις 13/9/2022 και αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του.

Το αίτημα του Συλλόγου μεταβιβάστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στις 19/9/2022 προκειμένου να συζητηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο που, κατόπιν ενημέρωσης της γραμματείας, θα γινόταν τη Δευτέρα 26/9/2022. Ωστόσο το συμβούλιο αυτό ακυρώθηκε και παρόλες τις προσπάθειές μας να γίνει έστω εξ αποστάσεως συζήτηση του θέματος δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα οι εμπορικές επιχειρήσεις να μην μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Δήμου.

Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή αλλά δεν διατιθέμεθα να οδηγήσουμε τους συναδέλφους σε παράβαση του νομικού πλαισίου, που θα οδηγούσε φυσικά και στις αντίστοιχες ποινές, ελλείψει επίσημης απόφασης».

Ενώ λοιπόν διαφαινόταν πως η δράση όδευε προς ματαίωση και η προσεχής Παρασκευή θα ήταν μία από τις συνηθισμένες, με «κλείδωμα» των εμπορικών στην καθιερωμένη ώρα (9:00 μμ), η λύση ήρθε ως «μάννα εξ ουρανού» λίγες ώρες αργότερα. Κατόπιν παρέμβασης κι ενεργειών του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερούτη, πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο άναψε το «πράσινο φως» -κατά πλειοψηφία- για ολονύχτια λειτουργία των επιχειρήσεων. Η ανατροπή στην ανατροπή δηλαδή.

Εκτός από τη «μαραθώνια» δραστηριότητα των καταστημάτων, οι διοργανωτές του ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος επιφυλάσσουν μουσικές εκπλήξεις σε διάφορα σημεία της πόλης και προβολή στιγμιότυπων τού -εν εξελίξει- υπερμαραθωνίου στην κεντρική πλατεία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση