Στο Σύνταγμα για «μπλόκο» στην κατάρρευση οι Λάκωνες αγρότες

Πάνω από 20 πούλμαν από Λακωνία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2024 18:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Σύνταγμα για «μπλόκο» στην κατάρρευση οι Λάκωνες αγρότες

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες οι Λάκωνες αγροτοκτηνοτρόφοι, προκειμένου να δώσουν βροντερό «παρών» στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, που θα ξεκινήσει επίσημα στις 6:30΄ μμ της Τρίτης (20/2).

Οι παραγωγοί μέλη των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Σπάρτης, Αν. Μάνης και Ευρώτα, αλλά και μεμονωμένα άτομα, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης από Σκάλα και Σπάρτη με μισθωμένα λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», η συμμετοχή είναι μαζική, καθώς πάνω από 20 πούλμαν και μεγάλος αριθμός ΙΧ και αγροτικών αυτοκινήτων από την Πελοπόννησο πήραν την άγουσα προς την πρωτεύουσα. Συνδικαλιστές της Λακωνίας δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την έμπρακτη ενίσχυση του αγώνα που δίνεται το τελευταίο διάστημα σε δρόμους και μπλόκα, ευελπιστώντας και προσδοκώντας σε «κατακτήσεις» από τη δυναμική κινητοποίηση του Συντάγματος.

Σε αγωνιστική διάθεση και θέση
από νωρίς γύρω από το Σύνταγμα
Το αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας άρχισε να στήνεται ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης. Δεκάδες τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους έξω από τη Βουλή, ενώ αγρότες από όλη τη χώρα κατέφτασαν πεζοί και πήραν θέσεις μπροστά από τον «ναό της Δημοκρατίας», όπως και στις γύρω οδούς, Βασ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Όθωνος κ.α..

Η παρέλαση των τρακτέρ από την πλατεία Ομόνοιας προς την πλατεία Συντάγματος πρόκειται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα και γύρω στις 6:30΄ εκτιμάται ότι θα φτάσουν έξω από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα αυξημένα κόστη παραγωγής και καλλιέργειας, αλλά και αξιώνοντας αναπλήρωση εισοδήματος, καλύτερες τιμές κλπ.

Οι αγρότες που μετέβησαν με πούλμαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στάθμευσαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ). Από εκεί, επρόκειτο να μετακινηθούν με τον Ηλεκτρικό και το Μετρό στο Σύνταγμα. Η Τροχαία έθεσε σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την κυκλοφορία, καθώς η κινητοποίηση θα είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας και οι δρόμοι γύρω από αυτό.


φωτο: ΛΤ, Κυριάκος Ζηλάκος

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti