Το ΚΚΕ Λακωνίας ξεκινά τη μάχη των Ευρωεκλογών

Ομιλία Δημήτρη Τζαβάρα στο Εργατικό Κέντρο

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2024 13:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ΚΚΕ Λακωνίας ξεκινά τη μάχη των Ευρωεκλογών

Ξεκινά τη μάχη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου το ΚΚΕ. Η Οργάνωση της Λακωνίας απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του Δημήτρη Τζαβάρα - μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ- την Πέμπτη 28/3 και ώρα 7:00 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας.

Σύντομη παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Λένα Φωτάκου, μέλος του ΚΚΕ Λακωνίας, με την αρωγή του αυτοδιοικητικού θρύλου του κόμματος, Δήμου Λεβεντάκη.

«Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Όπως αναφέρθηκε στον «ΛΤ», με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «σπάμε τα δεσμά της ΕΕ».

Ο δρόμος της ανατροπής – Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα
Στη σύντομη τοποθέτησή της στα γραφεία του κόμματος στη Σπάρτη, η Λένα Φωτάκου, τόνισε ότι, «Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα επεξεργασμένο για μία διαφορετική οργάνωση της παραγωγής και της κοινωνίας που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων».

Προσθέτοντας πως «η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει, αποφασιστική απάντηση στην ΕΕ της βαρβαρότητας των μονοπωλίων, δύναμη στην πάλη του λαού και των άλλων λαών για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ελπίδα για το μέλλον του εργαζόμενου λαού σε μία Ευρώπη της συνεργασίας αυτών που παράγουν τον πλούτο, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού!»

Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στις κάλπες και στους δρόμους
Περιγράφοντας τις κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην ΕΕ, αλλά και στην Ελλάδα, παρατήρησε ότι «οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, οι αγρότες με τα τρακτέρ έστησαν αγωνιστικά μπλόκα ενάντια στην ΚΑΠ των Βρυξελλών, εκατοντάδες χιλιάδες λαού στην Ελλάδα διαδήλωσαν και καταδίκασαν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, φοιτητές και μαθητές πάλεψαν για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά», ενώ «εκατομμύρια λαού και νεολαίας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του».

Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη
Στη συνέχεια τόνισε πως το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής πρέπει να γίνει πιο ισχυρό. Και το κατάλληλο μήνυμα είναι, «Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών»

Υπάρχει άλλος δρόμος
Εν κατακλείδι, τόνισε: «Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματά μας, οργανώνοντας την πάλη ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των υπόλοιπων κομμάτων που τη στηρίζουν. ΤΟ ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια για την ΕΕ, τη διακρατική αυτή ιμπεριαλιστική ένωση, τη “φυλακή των λαών” που δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελός τους. Γίνεται μόνο χειρότερη. Απέναντι σ’ αυτό τον “μονόδρομο” όπως μας τον παρουσιάζουν, της ΕΕ τoυ κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης, της φτώχιας, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, υπάρχει άλλος δρόμος.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti