Από τη Σκάλα στα φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου!

Διεθνή παράσημα για τη μαθητική ταινία «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω»

Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2020 15:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από τη Σκάλα στα φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου!

Η μαθητική ταινία «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», που δημιούργησε το 2019 ομάδα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Νικόλαο Γαλάνη, συνεχίζει το ταξίδι της σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλον τον κόσμο!

Αυτές τις ημέρες προβάλλεται στο «Dytiatko International Children's Media Festival» στο Χάρκοβο της Ουκρανία, μαζί με την ταινία «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις!», που επίσης υλοποίησε ο Ν. Γαλάνης με μαθητές του. Επίσης, τιμητική ήταν η επιλογή των παραπάνω ταινιών για προβολή από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κένεντι για το «Studio Video Contest» στη Νέα Υόρκη. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν  στο «Newark IFF» στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ!

«Οι εικόνες των μαθητών-ηθοποιών μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μαζί με τα μηνύματα που κουβαλούν..!», αναφέρει ο Ν. Γαλάνης.

Το μήνυμα της ζωής
Οι μαθητές της Γ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και ο δάσκαλός τους Ν. Γαλάνης, βραβευμένος για τις μαθητικές του ταινίες, παρήγαγαν ένα συγκινητικό κοινωνικό σποτ με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων σε σχέση με τα τροχαία ατυχήματα.

Πολλές φορές απερισκεψίες όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας όπως η ζώνη, το κράνος και τα όρια ταχύτητας καθώς και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ οδηγούν σε μοιραία δυστυχήματα. Δυστυχήματα που είτε μπορούν να σε καταστήσουν πολυτραυματία και ανάπηρο είτε μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή αλλά και αυτή των αγαπημένων σου.

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω κι αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι καλά πριν πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας. Στη μαθητική ταινία η πρωταγωνίστρια, η Εριάννα, είναι από τους τυχερούς. Στην πραγματική ζωή όμως...

Δείτε την ταινία

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti