Ελιά και Λάδι, Ιστορία, Λαογραφία και Συμβολισμός»: Στη Β. Κυνουρία παρουσιάζεται το βιβλίο του Ν. Κουφού

Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2025 16:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ελιά και Λάδι, Ιστορία, Λαογραφία και Συμβολισμός»: Στη Β. Κυνουρία παρουσιάζεται το βιβλίο του Ν. Κουφού

Στο Ξηροπήγαδο Άστρους, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, θα παρουσιαστεί το προσεχές Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, το βιβλίο του Λάκωνα συγγραφέα, Νικολάου Ι. Κουφού, με τίτλο  «Ελιά και Λάδι, Ιστορία, Λαογραφία και Συμβολισμός». Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Λιμάνι Ξηροπήγαδου και ώρα 6:30΄ μμ, εντάσσεται στα πλαίσια της Γιορτής Ελιάς 2025, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροπηγάδου Άστρους «Ο ΑΚΤΗΒΙΟΝ» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Το εν λόγω βιβλίο, βρίσκεται σε κυκλοφορία από τις Εκδόσεις «iWrite» (Θεσσαλονίκη – Αθήνα), σε 3η πλέον έκδοση, πανελλαδικά και διαδικτυακά από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το πόνημα έχει παρουσιασθεί με πολύ θετικά σχόλια από ηλεκτρονικά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως:  ΒΟΡΕΑΣ magazine Ορεστιάδα, https://m.best-news760.webnode.gr, Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΕΡΤ Τρίπολης, https://eleftheriaonline.gr, olivemagazine.gr και άλλα τοπικά ΜΜΕ.

Επιπρόσθετα, το βιβλίο έχει παρουσιασθεί μέχρι τώρα σε ανάλογες εκδηλώσεις στο παρελθόν. Στο Σπήλαιο Έβρου και ακολούθως στη Λακωνία και ειδικότερα στη Νεάπολη Βοιών, τον Βασσαρά -γενέτειρα του συγγραφέα-, το Γύθειο, τον Ασωπό και το Γεράκι. Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τις ανωτέρω εκδηλώσεις, υπάρχει αρχειοθετημένο στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα