Παραμυθιών γωνία: Το μαύρο ταιριάζει… και στην ΕΡΤ

Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 21:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Για να ‘χει πάντα συντροφιά η εθνική μας μοναξιά. Φίλιππος Γράψας

Δε στέγνωσε καλά καλά το μελάνι από το προηγούμενο (ταλαιπωρημένο) άρθρο μας και εκατό συγγραφείς απ’ όλο τον κόσμο έκαναν διάβημα στον ΟΗΕ για τη δολοφονία, προς παραδειγματισμό όλων, του δημοσιογράφου ΤζαμάλΚασόγκι.
Τα τύμπανα και οι τρομπέτες που επικαλεστήκαμε άρχισαν. Η δημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο θυμωμένη και τέλος δολοφονημένη. Εδώ σιγή ιχθύος για όσα συμβαίνουν.
Οι πολιτικοί μας, κατά βάση αγράμματοι, τσακώνονται στα παράθυρα σαν Κερκυραίες σε ταινία της αλησμόνητης Βλαχοπούλου.
Οι μεν δε βγαίνουν στο ΣΚΑΪ, οι άλλοι στην ΕΡΤ. Τέτοιο ξεκατίνιασμα. Τέτοια ομοψυχία προς το λαό. Διαιρούν όπου μπορούν και δε μπορούν.
Αυτοί μας κυβερνούν. Ανθρωπάκια της μπουγάδας ή καλύτερα του ξεπλύματος, με ύφος γραμματιζούμενου αποκαλούν τα ψέματα των άλλων παραμύθια. Τέτοιος λεκτικός ξεπεσμός.
Και κανείς δε λέει ότι οι μεν έφαγαν απ’ το τραπέζι του ΣΚΑΪ τον Κωνσταντίνο Βογδάνο και οι άλλοι από την ΕΡΤ την Εύη Κυριακοπούλου. Και όσους άλλους.
Και το μαύρο που έριξε στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς μόνο κατοχικές κυβερνήσεις μπορούσαν να το πράξουν. Και εμείς πληρώνουμε ΕΡΤ και απολαμβάνουμε σαπουνόπερες ΣΚΑΪ και των άλλων πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών.
Δημοσιογράφοι βαφτίζονται όσοι καταφέρνουν και παίρνουν ένα μικρόφωνο. Τσίρκο σωστό. Και κάποιοι ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για το λαό, τη χώρα, το μέλλον. Η απάντηση στη γλώσσα τους: παραμύθια. Στη δική μας: ντροπή σας.
Δημοσιογράφος δε γίνεσαι αν δε γράψεις. Τα λόγια τα παίρνει ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός άνεμος. Δημοσιογράφος δε γίνεσαι αν δε διαβάσεις, αν δεν αντισταθείς σε κάθε δολοπλόκα εξουσία, έστω και αν εκδιωχθείς, φυλακισθείς, εξοντωθείς.
Είναι λειτούργημα, είναι θέση ευθύνης, είναι στάση ζωής, είναι πρότυπο για το μέλλον. Είσαι στο μέτωπο της κοινωνίας και οπωσδήποτε θα πληγωθείς. Αυτή είναι και η τιμή σου.
Κατά τα άλλα, μέρες (Πολυτεχνείου) που έρχονται οι χούντες πέφτουν με τα γράμματα και οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι δάσκαλοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti