Παραμυθιών γωνία: Ένα γράμμα

Τι νέα απ’ τον απάνω κόσμο, από τον κόσμον των ζωντανών; Ρώμος Φιλύρας

Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2018 21:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σεβαστέ μου Ρώμο, τα νέα δεν είναι καλά. Όπως τότε που σε έκλεισαν στο ψυχιατρείο. Στις 3, λέει, του Δεκέμβρη είναι παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Εδώ καλά καλά, δεν έχουμε εξετάσει τι είναι αναπηρία. Καλύτερα, ας μην το εξετάσουμε, διότι δεν έχουμε ποιος να μας φροντίσει.
Αγαπημένε μου Ρώμο, ήσουν σεβαστός ποιητής και συ και ο Σουρής και ο Βιζυηνός και άλλοι τρόφιμοι. Τέλος πάντων σας μάθαμε. Σήμερα υπάρχουν σεβαστοί ποιητές αλλά δε θα τους μάθει κανένας. Απαγορεύονται τα βιβλία, λόγω τιμής και κατάσχονται οι βιβλιοθήκες μαζί με τα σπίτια των ποιητών. Ξέρεις, οι φτωχοί δεν έχουν που να παν τα πράγματα τους όταν τους πάρουν το σπίτι.
Και οι ποιητές είναι φτωχοί. Πάντα ήταν. Πτωχοκομεία δεν έχουμε. Ένα παγκάκι φτάνει. Τα μέσα ασχολούνται και κατασκευάζουν ψεύτικα νέα. Επιθυμούν έτσι την ολική αποβλάκωση για να εξουσιάζουν εύκολα.
Ταλαιπωρημένε μου Ρώμο, τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν έχουν που να κινηθούν. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα, σκουπίδια, έχουμε πλούσια παραγωγή απ’ αυτά, σπασμένες πλάκες, τραπέζια στα πεζοδρόμια και εμπορεύματα κλείνουν τις προσβάσεις. Βέβαια δαπανήθηκαν πολλά για διαβάσεις και ράμπες. Υπήρχε λόγος να δαπανηθούν. Καταλαβαίνεις; Όχι, στα σχολεία δε διδάσκεται τίποτα σχετικό. Άλλωστε κλείνουν και δεν έχουν προσωπικό. Ιδιαίτερα τα ειδικά σχολεία.
Τρελέ μου Ρώμο, οι ψυχικές ασθένειες θερίζουν και ο κόσμος χαπακώνεται άγρια. Τα άσυλα κλείνουν. Έχουμε αποιδρυματοποίηση. Έως και το άσυλο του πανεπιστημίου καταργείται. Αυτό πραγματικά δε χρειάζεται διότι δημιουργήθηκε για να προστατεύει ιδέες. Τώρα ιδέες δεν υπάρχουν.
Οπότε… Ας καταργηθεί μήπως και γεννηθούν.
Ευαίσθητε μου Ρώμο, έχουμε πολλές αυτοκτονίες αλλά συνηθίσαμε. Όλα τα συνηθίσαμε. Όπως τα παιδιά μας που δεν έχουν μέλλον στην πατρίδα. Καλύτερα έξω. Όταν ξεπουληθεί όλη η χώρα, θα επιστρέψουν τα εγγόνια τους μέσω πολυεθνικών μιλώντας άλλη γλώσσα.
Θα ήθελα να σου γράψω κάτι για το πολίτευμα. Φαντάζομαι, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία. Ο νέος όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς είναι ήπια δικτατορία (Ντμίτρι Γκλουχόφσκι). Στον πρωθυπουργό μας αρέσουν οι κωλοτούμπες. Όχι, δεν είναι παιδάκι. Παίζει με τη γλώσσα και το λαό. Αν ήταν παιδάκι θα έβγαζε τη γλώσσα έξω και θα μας κορόιδευε. Τότε θα το βλέπαμε. Σήμερα δε βλέπουμε τίποτα. Δηλαδή είμαστε άτομα με αναπηρία. Αλλά ποιος το βλέπει;
Πάντως γιορτάζουμε την τύφλα μας και όχι μόνο κάθε 3 του Δεκέμβρη. Γιορτάζουμε κάθε στιγμή που λέμε Εγώ και αχρείαστο είναι το εμείς. Ανάπηρα μοναχικά ανθρωπάκια.

Εν ανησυχία διατελών
Ένας συνάδελφος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti