Παραμυθιών Γωνιά: Χάσαμε τη Λαμία STOP!

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021 12:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.
Π. Κοκλακίδης

Πολλά έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια αλλά ουδείς λόγος ανησυχίας. Έρχεται η ανάκαμψη.

Λεφτά υπάρχουν όπως και δημοκρατία.

Τα μέτρα και οι νόμοι πλεονάζουν και τα πρόστιμα για τους ψεκασμένους πέφτουν βροχή.

Όλα πάνε καλά, μας διαβεβαιώνουν με κάθε τρόπο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση προχωράει και η σεξουαλική παρενόχληση είναι παρελθόν αφού έχει γίνει πρώτο θέμα παντού προς εκφοβισμό κάθε αρσενικού.

Σε λίγο θα ζητούν ισότητα οι αρσενικοί που έχουν καταντήσει θηλυκοί.

Η βία τελεί υπό καταστολή και οι συμμορίες παιδιών είναι ένα παροδικό φαινόμενο αφού η πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα.

Είμαστε μια όμορφη, παρ’ ολίγον, οικογένεια αφού δεν κάνουμε παιδιά. Βεβαίως και θα παρθούν μέτρα αφού ως και υπουργός για αυτό το σκοπό ορίστηκε. Θα μας κάνουν παιδιά.

Όμως για φέτος χάσαμε τη Λαμία!

Χάσαμε, λέει, λόγω υπογεννητικότητας τον πληθυσμό μιας πόλης όσο η Λαμία. Στο λογαριασμό δεν υπολογίζονται όσοι Έλληνες μετανάστευσαν από την παραδεισένια και δημοκρατική χώρα μας που όλα βαίνουν καλώς.

Χάσαμε τον μπούσουλα.

Μας κοροϊδεύουν με κάθε τρόπο, για να ελέγξουν, εκτός των άλλων και τις αντιδράσεις μας.

Αλλά ουδείς λόγος ανησυχίας. Ο ασθενής είναι κλινικά νεκρός ή τόσο καλά τοποθετημένος στο γύψο που δεν αντιδρά.

Σε κάθε μέτρο που παίρνουν, για το καλό μας, με κάθε δολιότητα πλασάρουν και άλλα που φέρνουν το διχασμό. Διαίρει και βασίλευε, παλιά η συνταγή.

Ο κοινωνικός διχασμός είναι τόσο μεγάλος για εκατοντάδες θέματα, που σε λίγο κανείς δεν θα μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν και κανένας δεν θα συνευρίσκεται με καμιά ή, για να μην παρεξηγηθούμε λόγω ισότητας, καμιά δεν θα συνευρίσκεται με κανέναν.

Στα παιχνίδια εξουσίας αποτελεί πολιορκητικό κριό η διχόνοια.

Έτσι έχουμε να χάσουμε πολλά ακόμα. Όποια λέξη έχει τιμή και υπόληψη θα εξαφανισθεί. Εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια, σεβασμός, πίστη, φιλότιμο…

Όλοι τα ξέρουμε όλα αφού από την εποχή της γνώσης περάσαμε μέσω της οθόνης στην εποχή της πληροφόρησης που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε εποχή της παραπληροφόρησης, αρά της άγνοιας και της βλακείας με αποτέλεσμα την πλήρη χειραγώγηση.

Χάσαμε κάθε αξία. Χάσαμε και τη Λαμία. Γενικώς τα έχουμε χαμένα.

Η Λαμία ήταν αναμενόμενο να χαθεί από προσώπου γης, από τη στιγμή που στην είσοδο της πόλης τοποθετήθηκε εκείνη, της αξεπέραστης κακογουστιάς, επιγραφή «I love Lamia», γιατί ως γνωστόν «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Όσο για του χρόνου θα δούμε τι θα χάσουμε περισσότερο από μια Λαμία. Ας μην ανησυχούμε όμως από τώρα γιατί ως γνωστόν η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει όπως και η βλακεία.

Οι Έλληνες όμως πεθαίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland