Παραμυθιών Γωνιά: Φιλοτίματα

Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2021 13:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κι ο αναγνώστης διαβάζοντας μόνο δεν γίνεται ναυαγοσώστης…
Δ.Α.


Τα φιλοτίματα. Αν χαθούν τα φιλοτίματα χαθήκαμε, έλεγε η σοφή γιαγιά μου. Και συνέχιζε… Άνθρωπος δεν θα μιλάει ανθρώπου και θα ναυαγήσουμε όλοι μαζί.

Και χάθηκαν τα φιλοτίματα, μα και κάποιοι πάλι υπάρχουν να επιμένουν. Κάποιοι θα κάνουν σημαία τους και δουλειά τους το φιλότιμο για αν υπάρξει συνέχεια, για να υπάρξει ελπίδα. Και υπάρχει ελπίδα που καθημερινά με φιλότιμο και για το φιλότιμο συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του καλού.

Αναφέρομαι στις τοπικές εφημερίδες, όσες άξια ανά τη χώρα, στηρίζουν τις κοινωνίες, αναζητούν την αλήθεια, τολμούν και γνωρίζουν με ακρίβεια το λόγο της ύπαρξής τους. Για την τιμή και τον Άνθρωπο.

Γιατί τί είναι το φιλότιμο;

Η ύψιστη τιμή που μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος και να ζήσει την αξιοπρέπειά του κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Κάτι τέτοιες εφημερίδες τοπικές με φιλότιμο, έχουν ανοιχτές πόρτες, μάτια και αυτιά για να γίνει το όραμα αυτών που τις δημιούργησαν καθημερινός αγώνας.

Αγαπούν τον τόπο, σέβονται τον άνθρωπο, γνωρίζουν την ιστορία και συνδράμουν καθημερινά όχι μόνο για την ενημέρωση, αλλά για να κάνουν τον πολίτη σκεπτόμενο.

Καθημερινά κρίνονται και καθημερινά δίνουν τον αγώνα της δικής τους οικονομικής επιβίωσης σε συνθήκες ηλεκτρονικού πολέμου και πολιτικής αφιλοτιμίας και χυδαιότητας.

Τούτες οι εφημερίδες με τη φιλοτιμία τους καταφέρνουν να είναι σημεία αναφοράς στην ιστορία του τόπου και να διδάσκουν καθημερινά με την ποιότητα του λόγου τους.

Δεν διεκδικούν να πλουτίσουν, δεν διεκδικούν αξιώματα, παρά μόνο το ύψιστο δικαίωμα του φιλότιμου.

Ας ανακαλύψουμε την φιλοτιμία τους σκεπτόμενοι την καθημερινή επί χρόνια αγωνία τους για το αύριο.

Για το μέλλον.

Για το δικό μας μέλλον.

Αυτοί απλώς πράττουν το χρέος τους, όπως ακριβώς το εννοούν, όπως θα έγραφε και ο Αλεξανδρινός «πάντα από χρέος κινούντες».

Είναι τιμή που μεταφέρεται στην πόλη η φιλοτιμία του έντυπου λόγου της.

Η φιλοτιμία είναι διαχρονική αξία!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti