Η θλιβερή "κυρία" Κωνσταντοπούλου

Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2023 08:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Την Κυριακή το βράδυ, τρεις γυναίκες του κόμματος "Πλεύση Ελευθερίας" έζησαν σε μια μοναδικά ευτυχισμένη εμπειρία. Με βάση τις ψήφους που έλαβαν στις εκλογές, θα γινόντουσαν βουλευτές. Πρόκειται για μια συγκλονιστική εξέλιξη, όταν αφορά ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Από την ανωνυμία κατάφεραν να συγκεντρώσουν χιλιάδες σταυρούς και να εξασφαλίσουν μια θέση στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Δεν ήταν μόνο το πέρασμα από την συνήθη καθημερινότητα στα σπουδαία της ζωής, όπως ένα βουλευτικό αξίωμα. Κυρίως ήταν η βεβαιότητα, πως από αυτό το μετερίζι του δημόσιου βίου, θα μπορούσαν να συμβάλλουν ώστε να διορθωθούν κακώς κείμενα, θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν τις φωνές ψηφοφόρων τους που είναι στο περιθώριο.

Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο. Πέρα από την αξιακή πλευρά της εκλογής ενός βουλευτή, υπάρχει και η οικονομική πλευρά. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος σε έναν μισθό 7.000 ευρώ το μήνα και σε πλήθος παροχών που σου αλλάζουν τη ζωή.

Το βράδυ της 21ης Μαΐου, αυτές οι τρεις γυναίκες κοιμήθηκαν μέσα σε όνειρα για ένα άλλο δημιουργικό, σπουδαίο μέλλον στις ζωές τους. Έτσι θα κοιμόταν ο κάθε ένας από εμάς στη θέση τους. Έρχεται όμως η "κυρία" Κωνσταντοπούλου και κάνει κάτι φοβερό. Εξευτελίζει την απόφαση χιλιάδων πολιτών, περιφρονεί τις τρεις νικήτριες της κάλπης και τοποθετεί στις θέσεις τους τον... σύντροφό της που δεν ήταν καν υποψήφιος!

Ακόμη, τον ηθοποιό Μπιμπίλα που συχνά - πυκνά βγάζει λόγους στα κανάλια περί ηθικής, αλλά τώρα που το εκλογικό σώμα τον είχε απορρίψει, δεν αρνήθηκε να κλέψει την θέση μιας νικήτριας.

Αυτή η πρωτοφανής στην πολιτική ηθική απόφαση της "κυρίας" Κωνσταντοπούλου, μας δείχνει ότι και αυτή εκπροσωπεί το ψεύδος, την αναξιοκρατία, την ατιμία και την κατάφωρη αδικία. Και η Κωνσταντοπούλου, αφού άλλαξε την δημόσια εικόνα της με καρδούλες και χαμόγελα και κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς, στην πράξη είναι σκληρή και αδυσώπητη. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτήν. Και οι δικαιολογίες που ψελλίζει ότι της... επιτίθενται κιόλας για τις απάνθρωπες αποφάσεις της είναι μια ακόμη προσβολή στην κοινή νοημοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti