Ανάπλαση Σπάρτης: Δίοδος στη «νέα» Κ. Παλαιολόγου για τα οχήματα

Στο επιστρωμένο με κυβόλιθο τμήμα διοχετεύεται η κίνηση στο ρεύμα ανόδου

Τρίτη, 11 Ιούλιος 2023 18:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανάπλαση Σπάρτης: Δίοδος στη «νέα» Κ. Παλαιολόγου για τα οχήματα

Στην κυκλοφορία δόθηκε μέρος της Λεωφόρου Κ. Παλαιολόγου όπου εκτελείται το έργο ανάπλασης του κέντρου της Σπάρτης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Από το πρωί της Τρίτης (11/7), τα οχήματα διασχίζουν το επιστρωμένο με κυβόλιθους τμήμα μεταξύ Ευαγγελιστρίας και Λυκούργου στο ρεύμα ανόδου (προς Δημοτικό Στάδιο), ενώ η κίνηση στην κάθοδο διεξάγεται κανονικά από την παλαιά λωρίδα.Έτσι, για πρώτη φορά, οι πολίτες αντίκρισαν μια διαφορετική εικόνα -που αποτυπώνει το μέλλον- στην κεντρικότερη αρτηρία της πόλης, με τα τροχοφόρα να διέρχονται στον άξονα της Κ. Παλαιολόγου, εκεί που άλλοτε υπήρχαν οι νησίδες με τους περίφημους φοίνικες. Μετά τη διοχέτευση της κίνησης στο εν λόγω κομμάτι της παρέμβασης αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες προς επιτέλεση των συνοδών εργασιών στο υπόλοιπο πλάτος της οδού.

Πάντως, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση από τους οδηγούς, μέχρι να υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα κυκλοφορίας, προς αποφυγή απροόπτων. Το δε διαστρωθέν υλικό, το οποίο προκρίθηκε καθώς ο δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει τη λεία υφή του ασφαλτοτάπητα, ούτε κι έχει αποκτήσει -προφανώς- την τελική του μορφή. Επομένως, οι αναμενόμενοι κραδασμοί εγκυμονούν κινδύνους ασταθούς πορείας, που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους κατόχους οχημάτων και ιδιαίτερα των δικύκλων.

Τα επόμενα  βήματα
Το εν λόγω σκέλος της Παλαιολόγου αποδόθηκε στα οχήματα, καθώς αναμένεται η έναρξη της δεύτερης φάσης εργασιών. Σύμφωνα με τη μελέτη και όσα είχαν γίνει γνωστά τους προηγούμενους μήνες, προβλέπεται στο επόμενο στάδιο αποξήλωση του εναπομείναντος οδοστρώματος και μέρους των υφιστάμενων πεζοδρομίων, σε απόσταση 3-4 μέτρων από τις εισόδους επιχειρήσεων-οικημάτων που βρίσκονται παράλληλα με το πεδίο ανάπλασης.

Υπενθυμίζεται ότι η επίστρωση με κυβόλιθο έχει εκτελεστεί και στο τμήμα της Κ. Παλαιολόγου που εκτείνεται μεταξύ Λυκούργου και Βρασίδου.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει αποπεράτωση του έργου έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, ωστόσο όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως στελέχη της Δημοτικής Αρχής, το πρότζεκτ -αναπόφευκτα- θα παρουσιάζει διακυμάνσεις στην εξέλιξή του, όπως και ανάλογα δημόσια έργα στην Ελλάδα. Πάντως, επικρατεί αισιοδοξία ότι το χρονικό πλαίσιο θα τηρηθεί -κατά προσέγγιση- βάσει των εφικτών δυνατοτήτων και μέσων σε συνάρτηση πάντα με πιθανούς αστάθμητους παράγοντες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση