Άνοιξε την πύλη για τους νεοσύλλεκτους το ΚΕΕΜ

Σε εξέλιξη η κατάταξη της πρώτης ΕΣΣΟ μετά το 2018 - Εμπορικός Σπάρτης: «Ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί»

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2023 13:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξε την πύλη για τους νεοσύλλεκτους το ΚΕΕΜ

Στρατεύσιμους οπλίτες υποδέχεται ξανά το ΚΕΕΜ Σπάρτης από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, οπότε κι επαναλειτουργεί επίσημα ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ύστερα από 5,5 περίπου χρόνια. Η κατάταξη της συγκεκριμένης σειράς, της πρώτης μετά το 2018 όταν και το ΚΕΕΜ καταργήθηκε ως ΚΕΝ, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, την είσοδο του στρατοπέδου θα διαβούν αυτές τις ημέρες περισσότεροι από 850 νεοσύλλεκτοι, που θα κατανεμηθούν στα 2 τάγματα του Κέντρου.

Η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ, που αποτελούσε κυρίαρχο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια, εκτιμάται ότι θα δώσει νέα πνοή και ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής.

Προσδοκίες και κάλεσμα ομοψυχίας
από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
«Μετά τη γκρίνια και την εσωστρέφεια που παρατηρείται στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό, η επαναλειτουργία από τις 18 Σεπτεμβρίου μετά από 5,5 χρόνια του ΚΕΕΜ σαν Κέντρο Νεοσυλλέκτων και όχι μόνο, φέρνει πολλές προσδοκίες προς το καλύτερο για την πόλη και τον νομό γενικότερα», τονίζει σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Φλώρος.

Όπως σημειώνει, «περίπου 1.000 νέα παιδιά και 100 οικογένειες αξιωματικών θα σταθούν δίπλα μας προσφέροντάς μας τα νιάτα τους, την ομορφιά τους, τη γνώση τους, την κουλτούρα τους, ενισχύοντας οικονομικά εμπορικές επιχειρήσεις, καφέ-εστίαση, ξενοδοχεία, ταξί, λεωφορεία, προμηθευτές, ενοίκια και ότι έχει να κάνει με την οικονομία της πόλης είτε άμεσα είτε έμμεσα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που στρατεύονται πιο πολλοί νέοι».

Ο Π. Φλώρος προσθέτει ότι, «πέρα από αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε και 2.000 άτομα κατά την ορκωμοσία, πολλοί εξ αυτών ποτέ δεν θα είχαν προορισμό την πόλη μας, πράγμα που θα τους συμβεί και αν η εικόνα είναι καλή στα μάτια τους θα ξαναέρθουν».

Εξάλλου, ο ίδιος υπογραμμίζει: «Για τις απώλειες αυτών των χρόνων προσωπικά είχα αναφερθεί στην προσπάθειά μου τότε για να μην φύγει. Όποιος ανατρέξει σε δημοσίευμά μου τότε στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στον Λακωνικό Τύπο, που το είχε δημοσιεύσει ολόκληρο, θα θυμηθεί τι έλεγα για την αποτυχία του εγχειρήματος της διοίκησης του Στρατού η οποία επικαλείτο της μνημονιακές πολιτικές εκείνης της εποχής στο βωμό της οικονομίας».

Καταλήγοντας, ο Π. Φλώρος απευθύνει κάλεσμα ομοθυμίας, ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η νέα προοπτική που προσφέρει το ΚΕΕΜ για τον τόπο: «Τώρα ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί. Με καλή συμπεριφορά, με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας. Όλοι έχουμε να κερδίσουμε».

 
φωτο αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti