Στη Βαμβακού αναβιώνει και ο θερινός κινηματογράφος

Πέντε προβολές για όλα τα γούστα

Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019 22:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Βαμβακού αναβιώνει και ο θερινός κινηματογράφος

Στην προσπάθεια του να συμβάλει στην ψυχαγωγία και την αναβίωση της Βαμβακούς η ΚΟΙΝΣΕΠ Vamvakou Revival, διοργανώνει βραδιές θερινού κινηματογράφου.

Σήμερα Τετάρτη 24/7 στο “Ρολόι”, με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «A Bug’s Life». Μια παιδική ταινία με πολλά οικολογικά μηνύματα, που βασίζεται στο μύθο του Αισώπου, «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» και βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν με διασκεδαστικό τρόπο, πώς λειτουργούν τα έντομα στη φύση.

Συνέχεια στις προβολές θα δοθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού, όπου στις 9 μμ θα γίνει η προβολή της ταινίας «Wall-E», άλλη μια ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους. Η πλοκή της ταινίας διαδραματίζεται στο διάστημα και είναι επικεντρωμένη στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας. Η ταινία έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα, ενώ έχει λάβει και Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στην πλατεία της Βαμβακούς και στο πλαίσιο αθλητικής εκδήλωσης που θα διοργανώσει ο σύλλογος, θα προβληθεί το αθλητικό ντοκιμαντέρ «Ultra: The Real Marathon», σε σκηνοθεσία Balazs Simonyi, που έχει ως βασικό του θέμα το Σπάρταθλον.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 3 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, όσοι βρίσκονται στο σταθμό συγκινήσεως του χωριού, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ταινία «Eat Pray and Love», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Elizabeth Glibert.

Οι βραδιές κινηματογράφου, συνεχίζονται την Τετάρτη 7 Αυγούστου με ένα διαμάντι του ελληνικού κινηματογράφου σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του σπουδαίου Έλληνα διηγηματογράφου Γεωργίου Σκαμπαρδώνη. Η ταινία με τίτλο «Ουζερί Τσιτσάνης», υπόσχεται να προσφέρει ένα νοερό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής κατοχής και στον έρωτα δυο νέων παιδιών, μιας Εβραιοπούλας και ενός Χριστιανού. Η προβολή θα γίνει στο χώρο του σχολείου.

Αυλαία στις προβολές του Αυγούστου, θα πέσει με το ντοκιμαντέρ «4,1 Μίλια» την Παρασκευή 9/8 στο σταθμό συγκίνησεως. Μέσα από το ντοκιμαντέρ, ξετυλίγεται η καθημερινότητα των ανθρώπων του λιμενικού σώματος, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά στα παράλια της Μυτιλήνης για να σώσουν τους μετανάστες που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, καταγράφει για τρεις εβδομάδες σε καθημερινή βάση τις προσπάθειες διάσωσης των προσφύγων από τον κυβερνήτη του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκο Παπαδόπουλο και το πλήρωμά του.

Οι βραδιές θερινού σινεμά θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο με τρεις ακόμα ταινίες.

Η τιμή εισόδου για κάθε προβολή ανέρχεται σε 3 ευρώ, ενώ διατίθεται εισιτήριο γενικής εισόδου για όλες τις προβολές, με αντίτιμο τα 20 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti