Η Πελοπόννησος στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα

Συμμετείχε στην έκθεση «Focus 2019»

Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2019 11:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Πελοπόννησος στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα

Στη διεθνή έκθεση «Focus 2019», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως φιλοξενούμενος φορέας του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Πρόκειται για τη  μεγαλύτερη συνάντηση των εταιρειών οπτικοακουστικών μέσων παραγωγής  στην Ευρώπη, ενώ η συμμετοχή έγινε στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής του ΕΚΟΜΕ να εντάξει την Ελλάδα με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία εκπροσώπησε η εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού σύμβουλος Άννα Καλογεροπούλου -καθώς και στους εκπροσώπους άλλων περιφερειών της Ελλάδας- δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουν επισκέπτες και επαγγελματίες της αγοράς του οπτικοακουστικού κλάδου για τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της κάθε περιφέρειας ως ιδανικού τόπου για γυρίσματα, καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες για την υλοποίηση και εξυπηρέτηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι εκπρόσωποι των περιφερειών είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τη βέλτιστη προώθηση γεωγραφικών προορισμών ως “filming destinations”, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με επαγγελματίες και επισκέπτες με στόχο την προβολή και την ευρύτερη δυνατή δικτύωσή τους.

Η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο
Με το νομικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώνεται, δίνονται κίνητρα και η Ελλάδα γίνεται πολύ πιο ελκυστική στους διεθνείς παραγωγούς ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικών καμπανιών κ.α., ώστε να υλοποιήσουν τις παραγωγές τους στη χώρα μας,  προβάλλοντας έτσι τις ομορφιές της σε όλον τον κόσμο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα