Παραμυθιών Γωνιά: Για εκατόν πενήντα γρόσια ραγιάδες;

Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2021 12:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ακόμα τούτ' την άνοιξη ραγιάδες,
ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι
Ρήγας Φεραίος


Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, να πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει. Μόνο που αυτά που πιστεύουμε διαμορφώνονται από συγκεκριμένα γεγονότα, ενδείξεις και αποδείξεις. Διαμορφώνονται επίσης, με βάση το πνευματικό επίπεδο και την ψυχική μας ισορροπία. Όλα αυτά όμως, επηρεάζονται και τελικά δημιουργούν την κοινή γνώμη, από την πληροφόρηση και κυρίως από την παραπληροφόρηση που επικρατεί στις ημέρες μας.

Όταν δεν μπορούν να μας πείσουν, διότι η αλήθεια τους είναι σαθρή, χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο για να μας υποτάξουν. Η πανάρχαια μέθοδος, ιππικού τύπου, είναι μαστίγιο και καρότο.

Από τη μια τα πρόστιμα, το ελάχιστο 300 ευρώ κι από την άλλη η δωροκάρτα εμβολίου, αξίας μισού προστίμου, δηλαδή 150 ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα που έχει επιβληθεί. Τα πρόστιμα είναι καθημερινά, ενώ η δωροκάρτα εφάπαξ.

Κι αντί να αναρωτηθούν γιατί οι πολίτες δεν πείθονται, και πώς να πειστούν άλλωστε, με τις τόσες παλινωδίες τους, υποβάλλουν τους νέους σε τεστ δουλικότητας.

Μ’ ένα εξευτελιστικό χαρτζηλικάκι, που όπως δηλώνει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με ύψος εξυπνάκια, είναι ευκαιρία να το «τσιμπήσουμε»!

Τσιμπιέμαι κι εγώ να δω αν αυτά που συμβαίνουν υπάγονται στη νέα κανονικότητα.

Με τέτοιες ανοησίες, που οπωσδήποτε οδηγούν στην ανοησία της αγέλης, περιμένουμε την ελευθερία μας; Ούτε ίχνος αυτοκριτικής, ούτε σταγόνα σκέψης, για το πού οδηγείται η χώρα με τέτοιες ανόητες συμπεριφορές.

Μεγαλύτερο δώρο δουλοπρέπειας, στο φτηνιάρικο ’21 που ζούμε δεν μπορούσε να υπάρξει από τις καραμελίτσες των 150 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται, αλλά για να ντραπεί κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει κάποιες έννοιες, όπως ευγένεια, όραμα, ειλικρίνεια και να αγαπά τον άνθρωπο. Τέλος πάντων, να αντιλαμβάνεται τι είναι η ντροπή!

Κι αφού δεν μπορούν να πείσουν γι’ αυτά που θέλουν να επιβάλουν, δε γνωρίζουν ούτε την ιστορία που πάντα μας δείχνει τι θα συμβεί.

Ένας λαός που μυείται στη δουλοπρέπεια, δίχως παιδεία, δίχως εμπιστοσύνη στο κράτος, δίχως λογική, το εάλω για μια ακόμη φορά δε θα αργήσει να ρθει. Ο ραγιαδισμός έχει μόνο ένα αποτέλεσμα, που για κάποιους, αφού δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν είναι μονόδρομος.

Σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω!

Πραγματικά η ανοησία της αγέλης μπορεί να εξασφαλιστεί με 150 ευρώ!

Τόση ανοησία!

Εκτός κι αν τα 150 ευρώ ή γρόσια είναι η ιδεολογία του μέλλοντός μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti