4 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει φανταστικά

Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2021 18:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει φανταστικά

Κάθε σπίτι έχει το δικό του άρωμα. Μπορεί εσύ να μην καταλαβαίνεις ακριβώς του δικού σου, αλλά είναι ξεκάθαρο σε όποιον μπαίνει στον χώρο σου. Για αυτό και κάθε δυσάρεστη μυρωδιά που μπορεί να προκύψει από την καθημερινότητα πρέπει να καταπολεμάται από τη ρίζα της. Υπάρχει τρόπος να εξουδετερώσεις αυτές τις οσμές και να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα.

Τα tips που ακολουθούν είναι εύκολα, γρήγορα και φυσικά. Και αν τα ακολουθήσεις θα καταφέρεις να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει τέλεια. Φυσικά, θα βοηθήσει να ανοίγεις τα παράθυρα, ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας και να επενδύσεις σε ένα αρωματικό χώρου στις νότες που αγαπάς για να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο την όμορφη ατμόσφαιρα.

Βάλε στο ψυγείο σου βανίλια
Είναι ένα δοκιμασμένο τρικ που θα κάνει το ψυγείο σου να μυρίζει πάντα τέλεια. Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα βαμβάκι εμποτισμένο με απόσταγμα βανίλιας. Αφού πρώτα έχεις ψάξει για τις πιθανές εστίες οσμών, όπως μουχλιασμένα λαχανικά ή λεκέδες από τρόφιμα, μούσκεψε λίγο βαμβάκι με απόσταγμα βανίλιας και τοποθέτησέ το σε ένα πιατάκι στο πίσω μέρος ενός από τα ράφια του ψυγείου.

Αρωμάτισε τον κάδο σκουπιδιών στην κουζίνα
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν περίοδοι που ο κάδος στην κουζίνα θα μυρίζει άσχημα. Ειδικά αν έχεις μαγειρέψει ψάρι ή αν έχεις αφήσει τα σκουπίδια σου για μέρες. Για να αποφύγεις το τελευταίο δοκίμασε να επενδύσεις σε έναν μικρότερο κάδο σκουπιδιών, ώστε η μικρότερη σακούλα να γεμίζει πιο γρήγορα και εσύ να πετάς τα σκουπίδια πιο συχνά.

Καθάρισε το πλυντήριο πιάτων με ξύδι
Αν το πλυντήριο μυρίζει άσχημα βάλ’ το σε λειτουργία και κάνε μία πλύση με 2 κούπες λευκό ξίδι αντί για απορρυπαντικό. Το ξίδι είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό και θα καθαρίσει το πλυντήριο. Ένα επιπλέον tip είναι να ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο.

Φρέσκαρε τις κουρτίνες και τους καναπέδες
Αν έχεις ένα μπουκάλι βότκα στο σπίτι σου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου. Βάλε λίγη βότκα σε ένα βαποριζατέρ και ψέκασε ελαφρά πάνω στα υφάσματα του καναπέ και στις κουρτίνες σου. Η βότκα είναι ένα φυσικό αρωματικό και απολυμαντικό που θα απομακρύνει τις μυρωδιές. Αέρισε το σπίτι σου μέχρι να στεγνώσει και θα έχεις τα αποτελέσματα που θες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti