4 απόλυτα μυστικά για να δείχνεις ξεκούραστη από το πρωί ως το βράδυ

Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2021 18:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά, ο πολύμηνος εγκλεισμός στο σπίτι, το στρες και το άγχος είναι μερικοί από τους λόγους που σε έχουν κάνει να δείχνεις ταλαιπωρημένη. Εσωτερικά και εξωτερικά.

Γιατί όσο κι αν δεν το πιστεύεις η σωματική κούραση αποτυπώνεται σχεδόν πάντα και στην επιδερμίδα. Θα σου εξηγήσουμε… Όταν το σώμα σου είναι κουρασμένο, είτε γιατί δεν έχεις κοιμηθεί καλά, είτε γιατί απλά το ταλαιπώρησες, αυτόματα δημιουργείται ανισορροπία στην κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία δυσχεραίνει τα ήδη υπάρχοντα δερματικά προβλήματα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως το στρες και η σωματική κούραση συσχετίζονται άμεσα με την επιδερμίδα.

Παρακάτω θα βρεις tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν και να δείχνεις ξεκούραστη εξωτερικά, αλλά και να είσαι και εσωτερικά. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά πίστεψέ μας, δεν είναι!

Το βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο, ακολούθησε πιστά τη ρουτίνα ομορφιάς σου.
Φρόντισε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να έχουν βαθιά ενυδατική και αντιγηραντική δράση. Μην ξεχνάς πως τις νυχτερινές ώρες το δέρμα έχει την ικανότητα να απορροφά ουσιαστικά, ακόμα και στα πιο βαθιά στρώματά του, όλα τα συστατικά που του έχουμε απλώσει.

Πλύνε πολύ καλά το πρόσωπό σου.
Η ατμόσφαιρα έχει ρύπους, οι οποίοι συσσωρεύονται στο δέρμα σου και έτσι μπορεί να γίνει το κακό. Άρα, δεν ξεχνάς ποτέ μα ποτέ τον βραδινό καθαρισμό σου.

Μην ξεχάσεις την κρέμα ματιών σου.
Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο αποτυπώνεται πλήρως η κούραση, αυτό είναι τα μάτια. Επένδυσε, λοιπόν, σε μια κρέμα με βιταμίνη C ή με ρετινόλη και μην την ξεχνάς ποτέ!

Πάρε βαθιές ανάσες.
Οι βαθιές αναπνοές, λίγο πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου, θα βοηθήσουν πάρα πολύ το δέρμα σου να ξεκουραστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti