«6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού» στη Βαμβακού με Π. Ιωαννίδη και Χρ. Βέργαδο!

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 15:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού» στη Βαμβακού με Π. Ιωαννίδη και Χρ. Βέργαδο!

Έχοντας συνεργαστεί για πέντε χρόνια με καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας, όπως ο Βασίλης Καλλίδης, η Μαίρη Παναγάκου, ο Χρήστος Βέργαδος, η Μυρσίνη Λαμπράκη, ο Νίκος Θωμάς και ο Γιώργος Μαστοράκος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Ζωή» διοργανώνει το «6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 πμ στο Δημοτικό Σχολείο Βαμβακούς (πλησίον δασονομείου).

Φέτος, τη σκυτάλη λαμβάνουν ο γνωστός chef (κριτής στο MasterChef), Πάνος Ιωαννίδης και ο Λάκωνας pastry chef, Χρήστος Βέργαδος!

Το menu περιλαμβάνει:
Γλυκές & αλμυρές συνταγές, εκθετήριο λακωνικών προϊόντων, ρεμπέτικη μουσική, διαγωνισμό μπακλαβά, δημιουργική απασχόληση παιδιών, λογοτεχνική έκθεση, διατροφικές συμβουλές, τσίπουρο, κρασί, μπίρα, κεράσματα και δώρα!

Οι διοργανωτές θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες…
… με γλυκά καρυδένια κεράσματα, τσίπουρο και αναμνηστικές συσκευασίες με αρώματα & γεύσεις από τη Βαμβακού!

Θα γευτείτε…
… ό,τι χωράει ο νους σας στην ειδικά διαμορφωμένη Cantina Kouzina ! Συνταγές που συνδυάζουν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με τη νέα εποχή της γαστρονομίας δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη και γλυκά που προκαλούν τον ουρανίσκο σας με την υπογραφή του Χρήστου Βέργαδου!

Μας ταξιδεύουν στο ρεμπέτικο…
… οι Santa Bella – Σαν Ταμπέλα! Επειδή Γιορτή χωρίς Μουσική δεν γίνεται, ο Φάνης Ζαχόπουλος, ο Γιώργος Κοντοχριστόπουλος και η Ελένη Ζαχοπούλου αναλαμβάνουν να μας σεργιανίσουν στον κόσμο του Ρεμπέτικου με την κιθάρα, το μπουζούκι και τη φωνή τους!

Διακοσμεί & επιμελείται καλλιτεχνικά του φεστιβάλ …
… η Κατερίνα Παπαναστασίου

Ο καλύτερος μπακλαβάς κερδίζει!
Στο 6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού, βάλτε τα δυνατά σας, δημιουργήστε το δικό σας μπακλαβά κι ετοιμαστείτε να … κριθείτε από το Χρήστο Βέργαδο και τη Μαίρη Παναγάκου!

Ο 1ος νικητής κερδίζει το βιβλίο Σχολείο Ζαχαροπλαστικής, υπογεγραμμένο από το Χρήστο Βέργαδο! Ο 2ος και ο 3ος θα λάβουν από ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά…
… ο Νίκος Καρμοίρης με βιωματική αφήγηση του παραμυθιού του με τίτλο «Ο Γίγαντας» και η παιδαγωγός, Αλίκη Ρουμελιώτη.

Υποστηρίζει …
… η Λέσχη Σπάρτης «Σύμμετρον»! Παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια την αξιέπαινη προσπάθεια του συλλόγου και θέλοντας να βοηθήσει στη μεγαλύτερη προβολή του Φεστιβάλ, η Λέσχη Σπάρτης διοργανώνει το Σάββατο 20/10 και ώρα 22:00, μία βραδιά με πιάτα βασισμένα στο καρύδι και σε άλλα προϊόντα που παράγονται στη Βαμβακού. Οι γεύσεις θα συνοδεύονται από ποικιλία κρασιών της λακωνικής γης! Φέτος, το «6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού» ξεκινάει στη Λέσχη και κορυφώνεται στη Βαμβακού!

Η Βαμβακού
Η Βαμβακού είναι κτισμένη στη δυτική πλευρά της ψηλότερης κορυφής του Πάρνωνα (υψόμετρο 950 μέτρα) σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Τρίπολη & 38 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη.

Αναζητήστε στο Facebook
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή
Βαμβακού Vamvakou ΦΥΣΗκά Βαμβακού

Πληροφορίες
Χάρης Βελδέκης | 6976576968

21 Οκτωβρίου 2018 | 11:00 πμ | ΦΥΣΗκά Βαμβακού - «6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού» με το Χρήστο Βέργαδο και τον Πάνο Ιωαννίδη

Διοργάνωση | Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή

Συνδιοργανωτές | Τοπική Κοινότητα Βαμβακούς | Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti