Άνοιξε η πρόσκληση για τον εξοπλισμό της ΑΕΝ Νεάπολης

Προχωρούν τα βήματα για τη λειτουργία της

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 09:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξε η πρόσκληση για τον εξοπλισμό της ΑΕΝ Νεάπολης

Ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη πραγματοποιήθηκε, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού της σχολής, μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021-2027. Ο Π. Νίκας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση την Τετάρτη 20/9.

Ο εξοπλισμός, συνολικού ποσού 1.680.000 ευρώ, προορίζεται για το κτίριο του πρώην Γυμνασίου Νεάπολης όπου θα στεγαστεί η Ακαδημία και το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας της Σχολής Πλοιάρχων στη Νεάπολη οριστικοποιήθηκε με τη δημοσίευση Προεδρικού Διατάγματος στις 2/2/2023. Το επόμενο μεγάλο βήμα ήταν η υπογραφή της σύμβασης για την εγκατάσταση του εργολάβου που θα επισκευάσει το κτίριο του πρώην Γυμνασίου Νεάπολης, έργο προϋπολογισμού 1.538.938,00 ευρώ και ενταγμένο στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»,

Σε συνέχεια των εξελίξεων, από την πλευρά του Δήμου Μονεμβασίας σημειώθηκε ότι: «Το φαινομενικά αδύνατο έγινε δυνατό χάρη στις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και όλων όσων πίστεψαν και βοήθησαν στην ίδρυση και τη λειτουργία της. Συνεχίζουμε σταθερά, δυναμικά να μετουσιώνουμε τα λόγια σε πράξεις προς όφελος του τόπου και των συνδημοτών μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti