Έναρξη αντιπυρικής περιόδου με αγιασμό στη Λακωνία

Στην περιοχή του Βασσαρά

Τετάρτη, 08 Μάιος 2024 12:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου με αγιασμό στη Λακωνία

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μεταξύ αυτών η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού).

Το χρονικό διάστημα της εφαρμογής των μέτρων είναι έως τις 31 Οκτωβρίου.

Έλαβαν την ευλογία
τα στελέχη της Πυροσβεστικής
Το πρωί της Τρίτης του Πάσχα (7/5), στον εξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου στον Βασσαρά, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του επίτιμου πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης και προϊστάμενου του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης, αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μπλάθρα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, στο προαύλιο του ναού τελέσθηκε  αγιασμός για τη νέα αντιπυρική περίοδο. Στην θρησκευτική τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος, και άλλοι αξιωματικοί της ΠΥ Σπάρτης. Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση.


φωτογραφίες: Γ. Βαμβαλής

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti