Διάλεξη στην Ελιά για τις αλλεργίες της Άνοιξης

Διάλεξη για τις αλλεργίες της Άνοιξης διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Ναυταθλητικός Σύλλογος Ελαίας «Η Βιανδίνη», με ομιλητή τον αλλεργιολόγο γιατρό Παναγιώτη Παπαλεξάνδράκος....
Παρασκευή, 17 Μάιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Διάλεξη στην Ελιά για τις αλλεργίες της Άνοιξης
Διάλεξη για τις αλλεργίες της Άνοιξης διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Ναυταθλητικός Σύλλογος Ελαίας «Η Βιανδίνη», με ομιλητή τον αλλεργιολόγο γιατρό Παναγιώτη Παπαλεξάνδράκος. Ο κ. Παπαλεξανδράκος
ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το σοβαρό αυτό ιατρικό θέμα, που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων παγκοσμίως και ιδιαίτερα τους κατοίκους του δυτικού ημισφαιρίου. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, οι διαστάσεις των διαταραχών αυτών παίρνουν τη μορφή επιδημίας (και ιδιαίτερα τις μέρες της άνοιξης), επηρεάζουν τις καθημερινές ασχολίες και υποχρεώνουν τον κόσμο να απευθύνεται σε ειδικούς γιατρούς.
Όπως σημείωσε ο γιατρός στην ομιλία του, οι αλλεργίες, είναι συστηματικές ή τοπικές διαταραχές που οφείλονται σε αντιδράσεις υπερευαισθησίας του οργανισμού απέναντι σε μια ατέλειωτη ποικιλία υπεύθυνων παραγόντων (αντιγόνων). Αυτοί οι παράγοντες μετρούνται σε χιλιάδες και η εντόπισή τους σε κάθε άτομο, είναι μία μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια. Μερικοί από αυτούς είναι η γύρη διαφόρων λουλουδιών, σκόνη, φτερά και τριχώματα πουλιών και ζώων, δηλητήρια φιδιών και εντόμων, μικροοργανισμοί,τροφές, απορρυπαντικά, ρούχα, καλλυντικά, μέταλλα, φάρμακα κλπ.
Τη διάλεξη και τον Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους, η αντιπεριφεριάρχης Ντία Τζαννετέα, ο εφημέριος της Ελιάς πατέρας Βασίλειος Παπασωτηρόπουλος, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Μολάων Κων/νος Μαυρομιχάλης, η πρόεδρος Νομ. Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας Παν/τα Αλειφέρη, ο δημοτικός σύμβουλος ΔΕ Μολάων Γιάννης Κολιάκος, τα μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti