Καθήλωσε γονείς και εκπαιδευτικούς η εκδήλωση του 2ου Δημοτικού

Αγωγή και προαγωγή υγείας των παιδιών
Δευτέρα, 20 Μάιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Καθήλωσε γονείς και εκπαιδευτικούς η εκδήλωση του 2ου Δημοτικού
Θέματα αγωγής και προαγωγής της παιδικής υγείας κυριάρχησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Πλήθος εκπαιδευτικών, γονέων και συμπολιτών μας έδωσαν δυναμικό «παρών» στη βραδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, υπό την αιγίδα της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.
Η διευθύντρια του Σχολείου Ελένη Δαράκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κων/νος Βαρζακάκος ευχαρίστησαν θερμά το παρευρισκόμενο κοινό για την πληθωρική παρουσία του, η οποία τους γέμισε με ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαρύτατη ευθύνη, όπως υπογράμμισαν. Όσον αφορά στη θεματολογία της εκδήλωσης, τόνισαν ότι προκρίθηκε γιατί αυτή την εποχή βρίσκεται σε έξαρση η εποχική αλλεργία, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά στα Σχολεία καθώς πολλοί μαθητές εμφανίζουν αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα και πρόσφατα διατροφικές αλλεργίες. Η επιλογή στηρίχθηκε, παράλληλα, στα καταγεγραμμένα κρούσματα αλλεργίας σε παιδιά όλης της χώρας, αφού 1 στα 4 προσβάλλονται από την παθολογική αυτή κατάσταση, με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους, στη σχολική παρακολούθηση και απόδοση.
Οι διοργανωτές επεσήμαναν την ανάγκη ευαισθητοποίησης σε θέματα παιδικής υγείας, αλλά και της συνεχούς ενημέρωσης για την πρόληψη των νοσημάτων που σχετίζονται με την παιδική ηλικία, τονίζοντας ότι όσο πιο νωρίς εντοπίζεται ένα θέμα υγείας τόσο πιο εύκολη και αποτελεσματική η αντιμετώπισή του.
Επίσης, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη σπουδαιότητα της πολιτικής που δίνει η Πολιτεία στην πρόληψη κατά τη σχολική ηλικία, θεσπίζοντας την υποχρεωτική από πλευράς γονέων υποβολή Πιστοποιητικού Υγείας για οποιαδήποτε εγγραφή του παιδιού τους στις δομές της Α/θμιας ή/και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για την καθιέρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας του Μαθητή, βάσει του οποίου γίνεται η συμμετοχή του στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και στις εν γένει σχολικές δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών. Ειδικότερα, ο αλλεργιολόγος Παναγιώτης Παπαλεξανδράκος και ο παιδίατρος δρ. Παρασκευάς Κουτσοβίτης ανέπτυξαν θέματα γύρω από την αλλεργία στο Σχολείο αλλά και για την παιδική υγεία.
Η συμμετοχή του κοινού ήταν έντονη, αφού μετά τις επιστημονικές εισηγήσεις οι παρευρισκόμενοι υπέβαλλαν στους προσκεκλημένους ιατρούς πληθώρα ερωτημάτων και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση, η οποία έλυσε πολλές απορίες, προβληματισμούς και κυρίως μύθους πάνω σε θέματα υγείας και προαγωγής της κατά την παιδική ηλικία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Ιωάννης Προφύρης, ως εκπρόσωπος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης Χρήστος Κανακάκος, ο αντιπρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Χρήστος Μακρής και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ρήγας. Επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής του ΤΟΔΑ Αντώνης Τραυλός, ο διευθυντής Εκπαίδευσης Λακωνίας Φώτης Πολίτης, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δέσποινα Ζαχαρίου, ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Αναστάσιος Παπαγιαννάκος, ο σχολικός σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωάννης Σαϊτάκης και ο πρώην προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιος Παλούμπας. Το «παρών» έδωσαν, ακόμα, οι διευθυντές/ντριες του 1ου, 4ου, 5ου, 7ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Αντώνης Κοκκονός, Ηλίας Μουστάκης, Αδαμαντία Αλέξη, Καλλιόπη Ρηγάκου και Δημήτρης Μιχαλάκος, οι διευθυντές/ντριες του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά-Αγ. Ιωάννη, Σελλασίας, Βλαχιώτη και Γλυκόβρυσης Πολυξένη Γεωργουσοπούλου, Ευθύμιος Τουρνάς, Κωνσταντίνος Μπούσκος και Αθανασία Ρουσοπούλου, οι διευθυντές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Σπυρίδων Χανδόλιας και Χρήστος Τσουρούνης. Τέλος, οι προϊσταμένες του 5ου και 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης Θεοφανεία Λάζαρη και Ελένη Τσάχαλη, οι προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων Σελλασίας, Δαφνίου και Βλαχιώτη Σοφία Μουχτερού, Μαρία Τζανέλλα και Σταυρούλα Κούβαρη, πλήθος εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων συμπολιτών μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti