Χώρος υποδοχής Τέχνης, Πολιτισμού και Αθλητισμού το πάρκο του ΟΤΕ

Βραδιά πολυπολιτισμού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή της περασμένης Τετάρτης 22 Μαΐου, με ποικίλες εκδηλώσεις Τέχνης σε ένα χώρο μεστό...
Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χώρος υποδοχής Τέχνης, Πολιτισμού και Αθλητισμού το πάρκο του ΟΤΕ
Βραδιά πολυπολιτισμού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή της περασμένης Τετάρτης 22 Μαΐου, με ποικίλες εκδηλώσεις Τέχνης σε ένα χώρο μεστό από φώτα, ήχους, θυμίσεις κορυφαίων αθλητικών γεγονότων της πόλης και φυσικά… πρόσωπα.
Το «Αθλητικό Ιδεώδες και ο Πολιτισμός» κυριάρχησαν στο πάρκο του ΟΤΕ, κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων για το 38ο Συνέδριο Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ στη Σπάρτη, με δράσεις που συγκέντρωσαν τα βλέμματα των παρευρισκομένων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο Πολιτισμός δε βρίσκεται στα σπάργανα, όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία.
Από νωρίς το βράδυ, η εξέδρα για τη Φιλαρμονική είχε στηθεί και όλα ήταν έτοιμα για μια μουσική εκδήλωση με ήχους αγαπημένου, έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Παρά το άστατο του καιρού, οι πρώτες ώρες λειτούργησαν ευνοϊκά για τους οργανοπαίχτες και τους καλλιτέχνες της βραδιάς, οι οποίοι μας ταξίδεψαν σε ήχους μιας παλαιότερης εποχής.
Οι Τζίνα Βελδέκη και Ηλίας Καπάκος υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το σπαρτιατικό κοινό, μαγεύοντας με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και τραγουδιστών. Ο άρτιος, για μια ακόμα φορά, συντονισμός των οργάνων, υπό τη μουσική καθοδήγηση του διευθυντή της Φιλαρμονικής Σαράντου Κανελλάκου, αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο όσους βρέθηκαν στο χώρο και… «έφαγαν» μια σταγόνα βροχής παραπάνω, όταν ο καιρός αποφάσισε να γίνει λίγο πιο Σεπτεμβριάτικος. Όμως, τίποτα δε χάλασε την αίσθηση της βραδιάς, αφού μετά από την ολιγόλεπτη αυτή διακοπή, οι καλλιτέχνες ξανανέβηκαν στην εξέδρα με τα μικρόφωνα ανά χείρας για να συνεχίσουν ό,τι άφησαν στη μέση.
Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο και με τα χορευτικά σχήματα που αναμενόταν να πλαισιώσουν τη βραδιά της Τετάρτης, με την παρουσίαση μοντέρνων χορών και ρυθμικής γυμναστικής. Όταν η βροχή έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της, οι συμμετέχουσες αποχώρησαν, αφού όμως πρόλαβαν να παρουσιάσουν δύο χορούς, με χαρακτηριστικότερο τον οριεντάλ. Η χορεύτρια δεν πτοήθηκε από τις δυνατές σταγόνες της βροχής και στην κυριολεξία τα έδωσε όλα, για να αποσπάσει -ως την καλύτερη επιβράβευση- το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινού.
Από το σύνολο των εκδηλώσεων δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Σπάρταθλον», από τη Φωτογραφική Λέσχη Σπάρτης, όπως επίσης τα εκθέματα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων με έργα ζωγραφικής αφιερωμένα στη θεματική του Συνεδρίου «Αθλητικό Ιδεώδες και Πολιτισμός».
Έντονη, όμως, ήταν και η παρουσία στο χώρο εθελοντών φοιτητών των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, οι οποίοι είχαν στήσει ειδικό σταντ με ενημερωτικά φυλλάδια, πληροφορώντας για τις δυνατότητες που παρέχουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον εργασιακό χώρο.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti