Ενημερωτική επίσκεψη στα σχολεία του Δ. Ευρώτα

Στο πλευρό των μικρών μαθητών η ΠΥ Γυθείου
Παρασκευή, 24 Μάιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημερωτική επίσκεψη στα σχολεία του Δ. Ευρώτα
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα επισκέφτηκε εχθές, Παρασκευή 24/5, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τις πρώτες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιάς σε ύπαιθρο ή σπίτι, σεισμού, αποφυγή τροχαίου ατυχήματος) και εξέφρασαν στους άντρες της ΠΥ Γυθείου πλήθος αποριών και ερωτήσεων.
Την προσοχή των μαθητών τράβηξε η ανάλυση, η χρήση, αλλά και τα είδη των πυροσβεστήρων και η περιγραφή της στολής κατάσβεσης, ενώ ενθουσιασμό προκάλεσε η ερώτηση ««ποιος  θέλει να γίνει Πυροσβέστης».
Η επίσκεψη της ΠΥ Γυθείου ολοκληρώθηκε με εκπαίδευση στη χρήση αυλού κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Όχημα του Δήμου Ευρώτα με πλήρωμα εθελοντές πυροσβέστες, υπαλλήλους του Δήμου, απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις των μαθητών, όταν ένας-ένας έπαιρνε τον αυλό και έριχνε -με την καθοδήγησή των πυροσβεστών- συμπαγή βολή υψηλής πίεσης.
Μετά το τέλος της ενημέρωσης, το Νηπιαγωγείο προσκάλεσε τους άντρες της ΠΥ Γυθείου να δοκιμάσουν εδέσματα, φτιαγμένα με το μεράκι των γονιών.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti