Με επιτυχία στα Παπαδιάνικα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υγεία, Περιβάλλον και Πολιτισμός

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σε καινοτόμες μορφές διδασκαλίας
Παρασκευή, 24 Μάιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Με επιτυχία στα Παπαδιάνικα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υγεία, Περιβάλλον και Πολιτισμός
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Κτιρίου Παπαδιανίκων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου, η παρουσίαση προγραμμάτων αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών θεμάτων, από εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φώτης Πολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς για την πληθωρική παρουσία τους και υπογράμμισε ότι η εφαρμογή προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων αποτελούν ένα αισιόδοξο βήμα για το σχολείο του μέλλοντος. Και αυτό, γιατί, όπως τόνισε, «εμπλέκουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην οικοδόμηση της γνώσης και τους μετουσιώνουν από παθητικά υποκείμενα σε δημιουργικούς και κριτικούς πολίτες». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για τους εκπαιδευτικούς που οραματίζονται να αλλάξουν το σχολείο «εκ των ένδον» και πασχίζουν καθημερινά γιʼ αυτό το σκοπό μέσα στη σχολική αίθουσα, τα καινοτόμα αυτά προγράμματα αποτελούν ουσιώδη εργαλεία, καθώς τους αποξενώνουν από στερεοτυπικές αντιλήψεις και προϊδεάσεις του δασκαλο-κεντρικού σχολείου για την εκπαιδευτική διαδικασία και το ρόλο μαθητών και εκπαιδευτικών.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένες ήταν οι παρουσιάσεις ενδεικτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από μαθητές και νήπια κατά το τρέχον σχολικό έτος 2012-2013. Τα προγράμματα αφορούσαν ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής, διατροφικών συνηθειών, προστασίας των υδάτινων πόρων, χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανθρωπίνων σχέσεων, αλλά και παραδοσιακά παιχνίδια, μνημεία και κάστρα, καθώς και το Παυλοπέτρι, την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο που περιγράφεται και στα «Λακωνικά» του Παυσανία το 2ο μΧ αιώνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Αλειφέρη, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Ηρακλή Τριχείλη, οι διευθυντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, των Δημοτικών Παπαδιανίκων και Κάμπου Σπ. Χονδόλιας, Μελέτη Τσαρούχας και Δημήτρης Χούλης. Παράλληλα, η διευθύντρια του Δημοτικού Ασωπού-Φοινικίου Μαρία Κρητικού, οι προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων Ασωπού, Απιδιάς, Αγ. Δημητρίου Νιάτων, Παπαδιανίκων και του 1ου Νηπιαγωγείου Μολάων, Φωτεινή Κληρονόμου, Ανδριάνα Αμπαδίνη, Θεοδώρα Βεργή, Μαρία Γεωργίου και Ειρήνη Κοντοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» Ελισάβετ Παπαδοπούλου και πλήθος εκπαιδευτικών.
Ανάλογη εκδήλωση, με διαφορετικό όμως περιεχόμενο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 5.30΄ το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti